Tom Dumoulin estuvo cerca de la perfección en la ultima etapa del Giro, una contrareloj individual e hizo el tiempo necesario para recuperar la maglia rosa y coronarse Campeon en la edicion 100 de la vuelta Italiana. Nairo Quintana quien habia llegado como lider a la ultima jornada, realizo una extraordinaria etapa, y mantuvo el segundo lugar de la general, a 31 segundos del Campeón, con Vincenzo Nibali, completando el podium a 40 segundos.

Fue ademas una doble victoria para Holanda, porque Jos Van Emden, fue el ganador de la Contra Reloj Individual con tiempo de 33.08 en los 29.3 kilometros de recorrido entre Monza y Milan, finalizando 15 segundos por delante de Dumoulin.

Tom Dumoulin (Sunweb) put in a nearly perfect time trial to win the 100th Giro d’Italia. He finished second on the final stage to claim the overall victory. Nairo Quintana (Movistar) was able to rescue second place, 31 seconds down, with Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) third at 40 seconds.

It was a double victory for the Netherlands, as Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) took the stage win. He put in an early good time of 33:08 on the 29.3km course into Milan, finishing 15 seconds ahead of Dumoulin’s time. BMC’s Manuel Quinziato, retiring at the end of the year, was third at 27 seconds.