Liverpool handed Brighton & Hove Albion their first home defeat since opening day with a 5-1 victory before a record crowd at Amex Stadium.

There were 30,364 fans present to witness a sublime away display built on Roberto Firmino’s brace.

Emre Can opened the scoring on the half-hour with a header from Philippe Coutinho’s corner.

Within 80 seconds Liverpool surged upfield and Coutinho’s cross was angled in by Roberto Firmino from six yards.

Mohamed Salah teed up Firmino on the counter-attack for the Brazilian striker to find the top corner on 48 minutes.

Glenn Murray dispatched a penalty for the hosts three minutes later, but Jurgen Klopp’s men clinched three points thanks to Coutinho’s free-kick and Lewis Dunk’s own goal.

Liverpool climb into the top four, ahead of Arsenal’s encounter with Manchester United. Brighton slip to 11th.

Liverpool propino la primera derrota en su estadio, desd el arranque de temporada al Brighton & Hove Albion, y aprovechando la ciada de Arsenal y otro empate de Tottenham, se metio al cuarto lugar de la general.

Ante mas de 30 mil fanaticos, el local vio como Emre can, anotaba el 0-1 en contra a los 30  minutos y un minuto despues Roberto Firmino lograba el 0-2. y el 03 a los 48. pero Glen Murray generó ilusiones con el descuento desde el punto penal a los 51 minutos, pero Liverpool fue superior.

Los de Jurgen Klopp  ampliaron los 87 con gol de Philippe Coutinho a los 87 y sentenciaron con autogol de Lewis Dunk a los 89 minutos, para el 1-5 final. que les permite llegar a 29 puntos y meterse en el cuarto lugar a 3 de Chelsea. a 6 de Manchester United y a 11 del Lider City que juega el domingo.