Joshua King scored twice as AFC Bournemouth overwhelmed Chelsea with a 4-0 victory.

Chelsea might have taken the lead when Mateo Kovacic’s header was acrobatically pushed on to the crossbar by Artur Boruc.

But the home side opened the scoring two minutes after the break when David Brooks played in King to finish with a first-time shot.

The Cherries striker turned provider for Brooks to make it 2-0 on 63 minutes following a mistake by David Luiz.

AFC Bournemouth extended their lead as Junior Stanislas cut a cross back to King to strike again by poking past Kepa Arrizabalaga.

Substitute Charlie Daniels added a fourth in stoppage time after heading in Jordan Ibe’s free-kick.

A second successive league defeat for Chelsea, and only their second by a four-goal margin since 1996, leaves them in fifth place with 47 points, behind Arsenal on goals scored.

AFC Bournemouth move up to 10th on 33 points.

Joshua King anotó dos veces cuando el AFC Bournemouth venció al Chelsea con una victoria de 4-0.

Chelsea pudo haber tomado la iniciativa cuando el cabezazo de Mateo Kovacic fue empujado acrobáticamente hacia el travesaño por Artur Boruc.

Pero el equipo local abrió el marcador dos minutos después del descanso, cuando David Brooks jugó en King para terminar con un disparo por primera vez.

El delantero de Cherries se convirtió en proveedor de Brooks para poner el marcador 2-0 en 63 minutos luego de un error de David Luiz.

AFC Bournemouth amplió su ventaja cuando Junior Stanislas cortó un centro de regreso a King para golpear de nuevo a Kepa Arrizabalaga.

El sustituto Charlie Daniels agregó un cuarto en el tiempo de reposición después de encabezar el tiro libre de Jordan Ibe.

Una segunda derrota consecutiva de la liga para el Chelsea, y solo su segunda por un margen de cuatro goles desde 1996, los deja en el quinto lugar con 47 puntos, detrás del Arsenal en los goles marcados.

AFC Bournemouth se mueve hasta el 10 en 33 puntos.