Liverpool survived a late scare as they edged a 2-1 win over Southampton at St Mary’s Stadium.

Sadio Mane and Roberto Firmino scored in either half as the Reds secured their 11th successive Premier League victory to equal a club record set in 2014.

But it was not a comfortable finish for the visitors as Danny Ings scored late on and then passed up a golden chance to equalise.

Mane opened the scoring against his former club with a wonderful curling shot into the top corner in first-half stoppage time.

Liverpool doubled their advantage on 71 minutes when Firmino found the bottom corner from Mane’s assist.

Ings pounced on Adrian’s misplaced pass to score with seven minutes remaining and in Southampton’s next attack miscued from six yards out with only Adrian to beat.

Liverpool sobrevivió a un susto tardío cuando vencieron por 2-1 a Southampton en el St Mary’s Stadium.

Sadio Mane y Roberto Firmino anotaron en cada mitad y los Rojos aseguraron su undécima victoria consecutiva en la Premier League para igualar el récord del club establecido en 2014.

Pero no fue un final cómodo para los visitantes ya que Danny Ings anotó tarde y luego dejó pasar una oportunidad de oro para igualar.

Mane abrió el marcador contra su antiguo club con un maravilloso tiro en la esquina superior en el tiempo de la primera mitad.

Liverpool duplicó su ventaja en 71 minutos cuando Firmino encontró la esquina inferior de la asistencia de Mane.

Ings se abalanzó sobre el mal saque de Adrian para anotar con siete minutos restantes y en el siguiente ataque de Southampton se equivocó desde seis yardas con solo Adrian para vencer.

tras el empate 2-2 entre Manchester City-Tottenham, Liverpool es lider con 6 puntos y mejor diferencia que Arsenal y con 2 puntos de ventaja sobre los de Guardiola.