Chelsea scored twice in as many minutes to come from behind and beat Aston Villa 2-1 at Villa Park.

Villa took the lead on 43 minutes against the run of play. Kortney Hause scored from close range, converting a cross by Douglas Luiz at the second attempt.

Chelsea responded after the 55th-minute introduction of Christian Pulisic, as the American swept in Cesar Azpilicueta’s cross to level on the hour mark.

Less than two minutes later, Azpilicueta provided for Olivier Giroud, whose deflected shot turned the match in the visitors’ favour. It was Giroud’s ninth goal in seven matches against Villa.

Jota flashed a low shot wide late on, but Villa couldn’t force an equaliser.

Chelsea are fourth, within three points of third-placed Leicester City and five clear of Manchester United.

Villa remain 19th on 26 points, one point from safety.

Chelsea anotó dos veces en la misma cantidad de minutos para llegar por detrás y vencer a Aston Villa 2-1 en Villa Park.

Villa tomó la delantera en 43 minutos contra la racha de juego. Kortney Hause anotó desde corta distancia, convirtiendo un centro de Douglas Luiz en el segundo intento.

Chelsea respondió después de la presentación de Christian Pulisic en el minuto 55, cuando el estadounidense barrió la cruz de César Azpilicueta para nivelar la marca de la hora.

Menos de dos minutos después, Azpilicueta proporcionó a Olivier Giroud, cuyo disparo desviado convirtió el partido a favor de los visitantes. Fue el noveno gol de Giroud en siete partidos contra Villa.

Jota lanzó un tiro bajo muy tarde, pero Villa no pudo forzar un empate.

Chelsea es cuarto, a tres puntos del tercer puesto de Leicester City y a cinco del Manchester United.

Villa sigue en el puesto 19 con 26 puntos, un punto de seguridad.