Manchester United extended their unbeaten run to eight Premier League matches with a comprehensive 3-0 victory at Brighton & Hove Albion.

Bruno Fernandes had already hit a post with a well-struck shot before Mason Greenwood’s smart low finish on 16 minutes.

Paul Pogba then set up Fernandes, whose deflected shot found the corner to make it 2-0 on 29 minutes, during a first half dominated by the visitors.

The Seagulls pushed on after the break only for a lightning counterattack, started by Nemanja Matic, to end with Greenwood’s cross being volleyed in by the imperious Fernandes.

Aaron Connolly and Neal Maupay then forced fine saves from David De Gea, but the hosts could find no reply.

Man Utd are back up to fifth place with 49 points.

Brighton are 15th, on 33, six above the relegation zone.

Manchester United extendió su racha invicta a ocho partidos de la Premier League con una victoria completa por 3-0 en Brighton & Hove Albion.

Bruno Fernandes ya había golpeado un poste con un tiro bien golpeado antes del final bajo inteligente de Mason Greenwood en 16 minutos.

Luego, Paul Pogba instaló a Fernandes, cuyo disparo desviado encontró la esquina para poner el 2-0 en 29 minutos, durante una primera mitad dominada por los visitantes.

Las Gaviotas avanzaron después del descanso solo para un contraataque relámpago, iniciado por Nemanja Matic, para terminar con la cruz de Greenwood siendo atacada por el imperioso Fernandes.

Aaron Connolly y Neal Maupay luego forzaron buenas salvaciones de David De Gea, pero los anfitriones no pudieron encontrar respuesta.

Man Utd está de vuelta al quinto lugar con 49 puntos.

Brighton es el 15, el 33, seis por encima de la zona de descenso.