ay Rodriguez’s goal and the heroics of goalkeeper Nick Pope helped Burnley come from behind to earn a 1-1 draw with champions Liverpool and end the Reds’ winning run at Anfield.

Andrew Robertson headed Liverpool into a 34th-minute lead, brilliantly sending Fabinho’s cross beyond Nick Pope.

In first-half stoppage time, Mohamed Salah’s touch set up Sadio Mane but his shot was superbly saved by Pope.

Roberto Firmino almost had his first home Premier League goal this season, but his strike four minutes into the second half hit the post.

Burnley were level on 69 minutes after Rodriguez brought down James Tarkowski’s headed pass, before turning and firing into the bottom left corner.

Pope saved again from Salah late on to endure a draw that ended Liverpool’s 24-match winning sequence at home.

The champions move on to 93 points, while Burnley are up to ninth place with 50.

Premierleague.com

El gol de Rodríguez y la heroicidad del portero Nick Pope ayudaron a Burnley a ganar un empate 1-1 con el campeón Liverpool y poner fin a la carrera ganadora de los Rojos en Anfield.

Andrew Robertson encabezó a Liverpool en una ventaja de 34 minutos, enviando brillantemente el cruce de Fabinho más allá de Nick Pope.

En la primera mitad del tiempo de descanso, el toque de Mohamed Salah creó a Sadio Mane, pero su disparo fue magníficamente salvado por Pope.

Roberto Firmino casi tuvo su primer gol en casa de la Premier League esta temporada, pero su gol a los cuatro minutos del segundo tiempo llegó al poste.

Burnley estaba nivelado en 69 minutos después de que Rodríguez derribara el pase de cabeza de James Tarkowski, antes de girar y disparar a la esquina inferior izquierda.

Pope salvó nuevamente de Salah tarde para soportar un empate que terminó con la secuencia ganadora de 24 partidos del Liverpool en casa.

Los campeones avanzan a 93 puntos, mientras que Burnley está en el noveno lugar con 50.