A Mohamed Salah hat-trick helped Liverpool to a 4-3 home victory over promoted Leeds United in a pulsating start to their Premier League title defence.

Salah gave Liverpool a fourth-minute lead from the penalty spot but Leeds, playing in the PL for the first time since 2004, were level eight minutes later courtesy of Jack Harrison’s fantastic run and finish.

Virgil van Dijk headed the Reds back in front on 20 minutes before the defender’s loose pass allowed Patrick Bamford beat Alisson to make it 2-2.

Salah struck back with a powerful finish to give Liverpool a half-time lead.

Leeds equalised for the third time through Mateusz Klich, after an expert control and finish with 24 minutes left.

But the Whites were unable to hold on as debutant Rodrigo’s foul on Fabinho allowed Salah to complete his hat-trick with a second penalty two minutes from time

Un hat-trick de Mohamed Salah ayudó al Liverpool a una victoria en casa por 4-3 sobre el ascendido Leeds United en un comienzo vibrante en la defensa del título de la Premier League.

Salah le dio al Liverpool una ventaja en el cuarto minuto desde el punto de penalti, pero Leeds, jugando en el PL por primera vez desde 2004, empató ocho minutos después gracias a la fantástica carrera y final de Jack Harrison.

Virgil van Dijk cabeceó a los Rojos al frente en 20 minutos antes de que un pase suelto del defensor permitiera que Patrick Bamford venciera a Alisson para poner el 2-2.

Salah devolvió el golpe con un potente remate para darle al Liverpool una ventaja en el medio tiempo.

El Leeds empató por tercera vez a través de Mateusz Klich, tras un control experto y remató a 24 minutos del final.

Pero los blancos no pudieron aguantar ya que la falta del debutante Rodrigo sobre Fabinho permitió a Salah completar su ‘hat-trick’ con un segundo penalti a dos minutos del final.