Reece James’s superb second-half strike crowned an impressive 3-1 win for Chelsea against Brighton & Hove Albion at Amex Stadium.

Jorginho fired the Blues ahead with a 23rd-minute penalty after debutant Timo Werner had been fouled by goalkeeper Mat Ryan.

After Neal Maupay had spurned a good chance to level from Tariq Lamptey’s inch-perfect cross, the Seagulls did equalise on 54 minutes with a fine left-foot finish from Leandro Trossard.

But their joy was short-lived as James restored Chelsea’s advantage only two minutes later with a thumping 20-yard shot into the top corner for his first Premier League goal.

Lewis Dunk squandered a glorious opportunity to level when, unmarked at the back post, he failed to get a decent connection on Trossard’s inviting cross.

And Chelsea made the points safe on 66 minutes when James delivered a corner that Kurt Zouma turned in with the help of a deflection.

El magnífico gol de Reece James en la segunda mitad coronó una impresionante victoria por 3-1 del Chelsea ante el Brighton & Hove Albion en el Amex Stadium.

Jorginho adelantó a los Blues con un penalti a los 23 minutos después de que el portero Mat Ryan cometiera una falta sobre el debutante Timo Werner.

Después de que Neal Maupay rechazara una buena oportunidad de igualar con un centro perfecto de Tariq Lamptey, las Gaviotas empataron en el minuto 54 con un excelente remate con la zurda de Leandro Trossard.

Pero su alegría duró poco, ya que James restauró la ventaja del Chelsea solo dos minutos después con un potente disparo de 20 yardas en la esquina superior para su primer gol en la Premier League.

Lewis Dunk desperdició una gloriosa oportunidad de nivelar cuando, sin marcar en el poste trasero, no pudo lograr una conexión decente en el atractivo centro de Trossard.

Y Chelsea aseguró los puntos en el minuto 66 cuando James lanzó un córner que Kurt Zouma hizo con la ayuda de un desvío.