A rare goal from Lucas Leiva proved enough for Liverpool to claim a 1-0 victory in their FA Cup third-round replay with Plymouth Argyle tonight.

Lucas, who captained the Reds at Home Park, climbed superbly to power home a header from an 18th-minute corner by Philippe Coutinho – making his first start since November – and book a fourth-round meeting with Wolverhampton Wanderers at Anfield.

The Brazilian’s last goal came back in September 2010, when he netted against Steaua Bucharest.

Divock Origi saw a late penalty saved after Plymouth had hit the woodwork, but Liverpool did enough to ensure they would not fall victim to a Cup giant-killing.

Un gol raro del Brasileño Lucas Leiva fue suficiente para que Liverpool se impusiera 1-0 a Plymouth Argyle en el partido de desempate por la tercera ronda de la FA Cup.

Lucas quien salio como capitan de Liverpool en el Home Park, definio con soberbio cabezazo un cobro de tiro de esquina de Philippe Coutinho a los 18 minutos, quien hacia su primera aparicion como titular desde noviembre y fue clave para que equipo avance a la cuarta ronda donde se enfrentaran a Wolverhampton en Anfield.

El ultimo gol del brasileño fue en septiembre del 2010, cuando definio ante Steau Bucarest.

Divock Origi fallo penalti para Liverpoolsobre los 87 minutos y le daban ilusiones a los locales que no pararon de buscar el empate hasta los 90+4 minutos finales.