Georginio Wijnaldum le metio cabeza al asunto para evitar que Liverpool encajará su cuarta derrota consecutiva en Anfield Road ante casi 54 mil fanaticos e igualar 1-1 con el lider Chelsea, en la fecha 23 de la Premier League.

Chelsea se adelantó a los 25 minutos con tiro libre de David Luis. Roberto Firmino fallo la posibilidad de igualar despues del descanso.

Hasta que a los 57 minutos, diagonal de Jordan Henderson, cabeza de James Milner y Wijnaldum que define ante Thobout Courtois para el 1-1.

Chelsea pudo quedarse con los tres punto y sacar mas ventaja a sus escoltas, pero su maximo artillero Diego Costa fallo penal ante Mignolet a los 76 minutos.

Con el empate Chelsea llega a 56 puntos 9 mas que sus escoltas Tottenham y Arsenal que emparon y perdieron respectivamente.

Georginio Wijnaldum’s header earned Liverpool a 1-1 draw against Chelsea and denied the visitors the chance of an 11-point lead at the top of the Premier League.

Chelsea took the lead on 25 minutes when David Luiz’s quickly-taken free-kick eluded Simon Mignolet.

Roberto Firmino missed an opportunity immediately after the break following a kind ricochet in the Chelsea defence, but Jurgen Klopp’s side drew level moments later.

A diagonal Jordan Henderson ball was headed back across goal by James Milner and Wijnaldum nodded past Thibaut Courtois.

Chelsea could have taken all three points and stretched their lead over Tottenham Hotspur and Arsenal, who both dropped points against Sunderland and Watford, but Diego Costa’s penalty was saved by Mignolet.