Georginio Wijnaldum’s superb lob helped Liverpool beat AFC Bournemouth 3-0 at Anfield and return to the top of the Premier League table.

Sadio Mane opened the scoring in the 24th minute, heading in James Milner’s right-wing cross.

Liverpool doubled their advantage 10 minutes later from Wijnaldum’s pinpoint lob after Andrew Robertson had played him through.

Three minutes after the break, Roberto Firmino’s flick set up Mohamed Salah to make it 3-0 for his first goal in three matches and his league-leading 17th of the season.

Liverpool ended a run of two draws to move up to 65 points, three above Manchester City, who play Chelsea on Sunday.

AFC Bournemouth remain in 11th on 33 points.

El soberbio globo de Georginio Wijnaldum ayudó al Liverpool a vencer a AFC Bournemouth 3-0 en Anfield y volver a la cima de la tabla de la Premier League.

Sadio Mane abrió el marcador a los 24 minutos, tras centro de derecha de James Milner.

El Liverpool duplicó su ventaja 10 minutos después desde el precioso globo de Wijnaldum después de que Andrew Robertson lo había superado.

Tres minutos después del descanso, la película de Roberto Firmino creó a Mohamed Salah para hacer el 3-0 de su primer gol en tres partidos y su 17 ° de la temporada, líder de la liga.

El Liverpool terminó una serie de dos empates para avanzar hasta 65 puntos, tres por encima del Manchester City, que juegan al Chelsea el domingo.

AFC Bournemouth se mantiene en 11 ° lugar con 33 puntos.