Aaron Connolly scored twice on his full Premier League debut as he inspired a 3-0 home victory for Brighton & Hove Albion against Tottenham Hotspur.

Neal Maupay put the Seagulls ahead in the third minute when he capitalised on an error from Hugo Lloris to score, which resulted in the French goalkeeper being stretchered off with an injury.

Brighton doubled their advantage on 32 minutes, as 19-year-old Connolly converted after his initial effort had been saved by substitute Paulo Gazzaniga to become the club’s youngest scorer in the Premier League.

In the second half, Pascal Gross was denied by the woodwork, but Connolly soon extended the lead with a brilliant strike into the bottom-right corner on 65 minutes.

Victory moves Graham Potter’s side up to 12th on nine points, while Spurs, who are without an away win this season, lie in sixth place with 11 points.

Aaron Connolly anotó dos veces en su debut completo en la Premier League al inspirar una victoria en casa por 3-0 para Brighton & Hove Albion contra Tottenham Hotspur.

Neal Maupay adelantó a las Gaviotas en el tercer minuto cuando aprovechó un error de Hugo Lloris para anotar, lo que resultó en que el portero francés tuviera que salir con una seria lesión.

Brighton duplicó su ventaja en 32 minutos, cuando Connolly, de 19 años, se convirtió después de que su esfuerzo inicial fue salvado por el suplente Paulo Gazzaniga para convertirse en el anotador más joven del club en la Premier League.

En la segunda mitad, Pascal Gross fue negado por la carpintería, pero Connolly pronto extendió la ventaja con un brillante golpe en la esquina inferior derecha en 65 minutos.

La victoria mueve al lado de Graham Potter al 12º puesto con nueve puntos, mientras que los Spurs, que no tienen una victoria como visitante esta temporada, se encuentran en el sexto lugar con 11 puntos, y que acumula 10 goles recibidos en los últimos dos partidos tras el 7-2 ante Bayern en Champions.