Marcos Alonso scored twice as Chelsea earned a 2-2 draw in an entertaining contest at AFC Bournemouth.

Philip Billing missed two early chances for the hosts before Chelsea broke the deadlock after 33 minutes.

Olivier Giroud’s effort came back off the crossbar before Alonso fired into the roof of the net.

Giroud shot wide early in the second half but Jefferson Lerma headed in powerfully from Ryan Fraser’s corner to equalise on 54 minutes.

AFC Bournemouth took the lead three minutes later, Jack Stacey squaring for Joshua King to tap in.

Alonso made it 2-2 with five minutes remaining, heading in after Pedro’s shot had been saved by Aaron Ramsdale.

Chelsea stay fourth on 45 points, while AFC Bournemouth fall to 17th with 27, two clear of 18th-placed Aston Villa having played a match more.

premierleague.com

Marcos Alonso anotó dos veces cuando Chelsea obtuvo un empate 2-2 en un entretenido concurso en AFC Bournemouth.

Philip Billing perdió dos oportunidades tempranas para los anfitriones antes de que Chelsea rompiera el punto muerto después de 33 minutos.

El esfuerzo de Olivier Giroud regresó del travesaño antes de que Alonso disparara contra el techo de la red.

Giroud disparó de par en par al comienzo de la segunda mitad, pero Jefferson Lerma se dirigió con fuerza desde la esquina de Ryan Fraser para igualar a los 54 minutos.

El AFC Bournemouth tomó la delantera tres minutos después, Jack Stacey se puso en cuadratura para que Joshua King hiciera tapping.

Alonso hizo el 2-2 con cinco minutos restantes, dirigiéndose después de que Aaron Ramsdale salvara el disparo de Pedro.

Chelsea se mantiene cuarto con 45 puntos, mientras que AFC Bournemouth cae a 17 con 27, dos por encima de Aston Villa, que ocupa el 18 ° lugar y que jugó un partido más.