Diogo Jota came off the bench to earn Liverpool a 2-1 win over West Ham United that helped the champions equal an Anfield record.

Pablo Fornals had put West Ham in front on 10 minutes, when he collected a Joe Gomez clearance and struck in a low shot.

Liverpool’s increasing pressure paid off three minutes before half-time thanks to Mohamed Salah’s penalty after the Egyptian had been fouled by Arthur Masuaku.

After the break, Fornals saw one shot saved and another blocked by Andrew Robertson.

Shortly after having a goal overturned on 77 minutes after the VAR had spotted a foul in the build-up, Jota scored the winner.

Fellow substitute Xherdan Shaqiri played him in to finish and send Liverpool top on 16 points as they equalled their longest unbeaten home run of 63 matches.

West Ham stay 13th as their four-match unbeaten run was ended.

Diogo Jota salió de la banca para darle al Liverpool una victoria por 2-1 sobre West Ham United que ayudó a los campeones a igualar un récord de Anfield.

Pablo Fornals había puesto al West Ham al frente a los 10 minutos, cuando recogió un despeje de Joe Gómez y lanzó un tiro raso.

La creciente presión del Liverpool dio sus frutos tres minutos antes del descanso gracias al penalti de Mohamed Salah después de que Arthur Masuaku cometiera una falta sobre el egipcio.

Después del descanso, Fornals vio un disparo salvado y otro bloqueado por Andrew Robertson.

Poco después de que se anulara un gol en el minuto 77 después de que el VAR detectara una falta en la preparación, Jota marcó el gol de la victoria.

El suplente Xherdan Shaqiri jugó con él para terminar y enviar al Liverpool a la cima con 16 puntos, ya que igualaron su récord invicto más largo de 63 partidos.

West Ham se mantiene 13º cuando terminó su racha invicta de cuatro partidos.